minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

SaaS-ratkaisut ovat iso helpotus yrityksille

by Jackie Bates

Tiedon prosessointi on kehittynyt viime vuosikymmeninä huimaa vauhtia. Siinä missä ennen yrityksen keskustietokoneen kovalevyn muistitila täyttyi täyttymistään, siirtyy tieto nykyään pilvipalvelimeen. Ja siinä missä yrityksessä jokainen koetti parhaansa mukaan pitää tiedot ja paperit järjestyksessä sekä tallessa toimiston laatikoissa, voi tietojen tallennuksen ulkoistaa nykyään ohjelmistopalveluun, joka toimii pilvipalvelimena internetissä. Tämä on osa SaaS-ratkaisuja eli Software as a Service -ohjelmistopalvelua.

Riittääkö pelkkä sähköpostipalvelu?

Varmasti jokaiselle yritykselle yksi perustavanlaatuisimmista SaaS-palveluista on sähköpostipalvelu. Mutta harvalle se enää riittää. Yritys tarvitsee myös laskutuspalvelua ja asiakassuhteita ylläpitäviä palveluita ja kenties asiakastyytyväisyyttä mittavia palveluita. Tiedon luotettavaan tallennukseen tarvitaan niin ikään palvelu. Näiden palvelujen tarjoajat huolehtivat siitä, että ohjelmat päivittyvät ja mahdolliset viat korjataan heti niiden ilmaannuttua. Tällä tavalla yritykselle jää aikaa keskittyä tuottavuuteen, kun tiedon prosessointi on ulkoistettu.

Sopivimpien palveluiden valitseminen

Ovatko henkilörekisteritiedot keskeisessä osassa yrityksen toimintaa? Tällaisessa tapauksessa prioriteettina on ehdoton tietoturva. Sen taso ilmenee usein SaaS-palveluntarjoajan laatutodistuksista. Onko yritys kansainvälinen vai toimiiko se vain kotimaassa? Jotkut SaaS-ratkaisut toimivat paremmin kansainvälisesti, kun taas toiset kotimaan sisällä. Yksi SaaS-palveluiden kriteeri on, tähtääkö asiakkaan toiminta pitkällekin meneviin tulevaisuuden suunnitelmiin vai onko toiminnan kiintopiste tässä ja nyt.

Nämä kriteerit ja priorisoinnit on äärimmäisen tärkeää selvittää SaaS-palveluja tarjoavan toimijan kanssa, jotta se saa selkeän käsityksen asiakkaan yrityksen toiminnasta ja osaa räätälöidä parhaat SaaS-ratkaisut juuri kyseiselle yritykselle.

Vastuu ja vapaus

Ennen sopimuksen tekoa asiakkaan kannattaa selvittää palvelun tarjoajan saamat asiakaspalautteet. Niistä käy ilmi, miten katkeamatonta palvelimen toiminta on ollut lähiaikoina. Sen tulisi toimia lähes sataprosenttisesti. Ennen sopimuksen tekoa on myös hyvä ottaa selvää, mistä asioista asiakas on itse vastuussa ja mistä palvelun tarjoaja on vastuussa.

Maksujärjestelyistä on hyvä ottaa selvää ennen sopimuksen tekoa. Nykyään usein on ratkaisuna kuukausittainen laskutus, jossa laskun suuruus pysyy samana, vaikka joskus viat kasaantuisivat jollekin kuukaudelle. Parhaat SaaS-ratkaisut toimivat ongelmitta silloinkin, kun yksi palvelimista lakkaa toimimasta. Tähän on ratkaisuna tietokonesalien verkko, jossa vian ilmentyessä vain sekunnin murto-osassa tieto siirtyy käsiteltäväksi toiseen saliin.

SaaS-ohjelmistopalvelut luotettavasti meiltä: Skillwell Oy.

jaa