minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu - lähde rohkeasti uudelle uralle

by Jackie Bates

Laskutuspalveluiden käyttö tunnetaan yleisesti myös nimellä kevytyrittäjyys. Laskutuspalvelu tarjoaa mahdollisuuden ihmisille laskuttaa heidän työstään ilman oman yrityksen perustamista. Laskutuspalvelu voi kattaa myös muita palveluita, joiden tarkoituksena on edistää heidän asiakkaidensa "yritystoimintaa". Tässä artikkelissa selvitämmekin, kuinka kevytyrittäjän laskutuspalvelu toimii ja miten aloitteleva kevytyrittäjä saa niistä kaiken hyödyn irti. Laskutuspalvelua käyttämällä olet työnsuorittajana aivan samanlaisen palkansaajan asemassa kuin olisit normaalilla työnantajalla, kevytyrittäjänä saat vain itse päättää työnmääräsi, omat hintasi sekä työtapasi. Laskutuspalvelu maksaa sinulle palkan, josta vähennetään työnantajan pakolliset kulut sekä laskutuspalvelun omat kulut.

Kevytyrittäjän ensi askeleet

Kun sinulla on loistava liikeidea ja tiedät ketkä ovat tulevia asiakkaitasi, on aika valita sinulle parhaiten sopiva laskutuspalvelu. Oma yritysideasi sekä mieltymyksesi auttavat sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan palvelun. Esimerkiksi jos laskutat usein pienempiä summia, on hyvä selvittää, onko laskutuspalveluilla minimikuluja tai vastaavasti, jos laskutat suurempia kertasummia, laskuttaako palvelu niistä silti yhtä suuren prosentuaalisen osuuden.

Vertaile eri laskutuspalveluita

Internetistä löydät myös useita sivustoja, joiden tehtävä on vertailla eri laskutuspalveluiden ominaisuuksia. Laskutuspalvelua valitessasi on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja, sillä et välttämättä aluksi tarvitse palvelua kaikilla lisäominaisuuksilla ja taas toiset ominaisuudet voivat olla sinulle todella tärkeitä. Esimerkiksi se, voitko laskuttaa ulkomailla olevia asiakkaita tai saatko laskutuspalvelulta apua mahdolliseen laskujen perintään. Kevytyrittäjän laskutuspalveluiden palvelumaksut vaihtelevat 2% - 7% välillä ja niihin yleensä sisältyy palkanlaskenta sekä YEL-maksut. Tämän päälle tekemästäsi työstä veloitetaan vielä verot henkilökohtaisen veroprosenttisi mukaan, aivan kuin palkkatöissäkin. Joten, pidä nämä asiat mielessä, kun laskutat asiakkaitasi.

Työttömyydestä oman kevytyrittäjäksi

Kun yritystoimintasi laajenee ja asiakkaita riittää, voi olla järkevää aloittaa oma toiminimi. Mutta jos yrittäjyyden ensi askeleet ja byrokratia arveluttaa, on kevytyrittäjyys loistava vaihtoehto. Yksi hyvä syy tähän on se, että kun kevytyrittäjätoimintasi on pienimuotoista, voit nostaa yrittäjyydestä saatavien tulojen lisäksi työttömyysetuuksia ja mahdollisesti asumistukea omien tulojesi lisäksi. Voit kuitenkin keskustella tästä tarkemmin oma TE-toimistosi kanssa, he tietävät paremmin millaisista tulorajoista on kyse. Lähde siis rohkeasti kokeilemaan millaisia mahdollisuuksia sinulla on edetä eteenpäin itsenäisenä yrittäjänä, kun apunasi on kevytyrittäjän laskutuspalvelu. Finjob Oy tarjoaa laskutuspalvelut kevytyrittäjälle.

jaa