minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Kevytyrittäjyys – eli laskutuspalvelun käyttö kasvattaa suosiotaan

by Jackie Bates

Kevytyrittäjyys voi olla on terminä hieman harhaanjohtava. Kevytyrittäjyys kuitenkin tarkoittaa, että yrittäjä laskuttaa asiakkaitaan laskutuspalvelun kautta ilman omaa toiminimeä tai yritystä. Vaikka kevytyrittäjä on virallisesti palkansaaja, hän saa itse päättää työtunneistaan sekä työnkuvastaan, tietyin rajoituksin. Kevytyrittäjyys on parhaimmillaan erittäin joustava tapa testata omaa yritysideaa ja sen kannattavuutta. Laskutuspalvelun käyttö mahdollistaa pääsyn kiinni yrittäjyyteen ilman verotukseen, kirjanpitoon ja viranomaisilmoituksiin liittyvää byrokratiaa.

Kokemuksia kevytyrittäjyydestä – hyödyt ja haitat

Suurin syy miksi kevytyrittäjyyden aloittaminen koetaan houkuttelevaksi, on kirjanpidon ja verotuksen helppous, sillä laskutuspalvelut huolehtivat näistä asioista kokonaan. Kevytyrittäjyys kannustaa kuitenkin ottaman selvää yrittäjyyteen liittyvistä paperiasioista ja kevytyrittäjän on hyvä olla perillä verotuksen sekä kirjanpidon perusteista. Toinen todella houkutteleva syy alkaa kevytyrittäjäksi, on se että voit laskuttaa sivutoimisesta työstäsi, samalla kun opiskelet tai käyt palkkatöissä.

Kevytyrittäjyyden aloitus ei maksa mitään, eli sinun ei tarvitse maksaa laskutuspalveluille heidän palveluistaan kuin vasta siinä vaiheessa kun lähetät laskun heidän kauttaan. Tämä tekee laskutuspalveluiden käytöstä riskitöntä ja heidän kanssaan asioidessa on käytännössä mahdotonta joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Kevytyrittäjät ovat kokeneet palvelun käytön myös luotettavaksi, eikä palveluntarjoajien kanssa ole ilmennyt ongelmia rahojen tilityksen kanssa. Voit halutessasi lopettaa yhteistyön laskutuspalvelun kanssa milloin vain ja siirtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, vaikkapa perustamalla toiminimen tai osakeyhtiön. Tuhansille suomalaisille kevytyrittäjyys on toiminut ponnistuslautana täysipäiväiselle uralle yrittäjänä. Tämä onkin kannattavaa silloin kun yrityksesi alkaa kerätä enemmän asiakkaita ja liiketoiminta kasvaa.

Kevytyrittäjyyden rajoitukset

Kevytyrittäjille ei myönnetä starttirahaa, voit kuitenkin myöhemmin hakea sitä, kun saat oman y-tunnuksen. Laskutuspalvelu ottaa palkkiostasi pienen prosenttiosuuden, tämä summa on yleensä noin 5%, mutta laskutuspalveluilla on myös omat minimipalkkiot, jolloin heidän osuutensa voi olla enemmän kuin 5%. Tämä tilanne tulee eteen varsinkin silloin kun laskutat asiakkailtasi pieniä summia.

Joitakin luvanvaraisia töitä, kuten taksipalveluita tai LVI-töitä, ei pysty laskuttamaan laskutuspalveluiden kautta. Kevytyrittäjyys toimii parhaiten jos myyt palveluita etkä tavaroita, tähän lukeutuu myös esimerkiksi nettikaupat. Syy miksi kevytyrittäjyys ei sovellu tavaroiden myyntiin, on se että tarkoituksena on lähettää asiakkaille laskuja, ja ei ole käytännöllistä lähettää laskua jokaiselle nettikauppasi asiakkaalle. Valitettavasti kevytyrittäjänä et voi tehdä täysimääräisiä verovähennyksiä liiketoimintasi kuluista, kyseessä on kuitenkin rahanarvoinen verohyöty, joitain voi kuitenkin vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa. Uuras Kevytyrittäjäpalvelu tarjoaa monipuoliset asiantuntijapalvelut kevytyrittäjälle.

jaa