minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Varastokalusteet valitaan siirreltävyyden sekä säilytettävän tavaran painon mukaan

by Jackie Bates

Yksi ensimmäisistä vaiheista, jotka on otettava toimivan ja järjestetyn varaston luomiseksi, on varastointijärjestelmän valinta. Koska markkinoilla on nykyään useita erilaisia varastointijärjestelmiä, on tärkeää tutustua vaihtoehtoihin. Varastokalusteet valitaan painorajojen, joustavuuden ja sen perusteella, vaatiiko järjestelmä infrastruktuurin muuttamista. Olemme koonneet luettelon neljästä yleisimmästä varastokalustejärjestelmästä.

Staattinen hyllystö

Kuten nimestä voi päätellä, staattiset hyllyt ovat säilytysmekanismeja, jotka on suunniteltu pysymään yhdessä paikassa. Suurimmaksi osaksi ne on tarkoitettu melko kevyeen varastoon, joka tarkoittaa muutamaa sataa kiloa hyllyä kohti. Niitä käytetään yleisesti varastointiin, joka tarvitsee jatkuvaa täydennystä. Koska nämä varastokalusteet eivät ole yhteensopivia trukkien kanssa, staattisia hyllyjä käytetään yleensä varastossa, joissa keräillään tai järjestellään manuaalisesti tavaroita. Suurempaa varastoa varten kannattaa investoida leveäjalkaisiin hyllyjärjestelmiin, jotka kestävät enemmän painoa ja joita voidaan käyttää korkeammissa kokoonpanoissa.

Siirrettävät hyllyt

Samanlainen kuin staattinen hyllystö, siirrettävä hyllystö on täysin säädettävä ratkaisu, joka on tarkoitettu manuaalisesti poimittujen tuotteiden säilyttämiseen. Suurin ero on se, että monet näistä järjestelmistä on suunniteltu siten, että niihin mahtuu enemmän tuotteita pienemmässä tilassa. Siirrettävissä hyllyissä hyllyt tai kaapit asennetaan vaunu- ja kiskojärjestelmiin, jolloin kiinteät käytävät jäävät pois ja tuottavuus paranee, koska varastot ovat paremmin saatavilla myös silloin, kun tilaa on vähän. Liikkuviin hyllyjärjestelmiin kuuluu tyypillisesti tasokiskot, jotka voivat olla joko manuaalisia tai koneellisia.

Kuormalavahyllystö

Vilkkaimmissa ja suurimmissa varastoissa kuormalavahyllyjärjestelmiä pidetään yleensä parhaiten toimivana vaihtoehtona. Tyypillisesti kuormalavahyllyjärjestelmät on valmistettu puusta, metallista tai muovista, ja niissä säilytetään varastoa, joka vastaanotetaan suurissa laatikoissa. Laatikot sijoitetaan kuormalavahyllyjärjestelmään korkeudesta riippuen trukin tai automaattisen mekanismin avulla.

Monikerroksiset hyllystöt 

 Monikerroksinen hyllystö on erinomainen valinta suurille varastoille, joissa on pieniä yksikkökokoja, ja se on järjestelmä, joka on suunniteltu hyödyntämään koreaa kattoa. Koska mikään varasto ei ole samankokoinen, monet monikerroksiset varastokalusteet ovat joustavia, ja niihin voidaan lisätä tai poistaa kerroksia nykyisten tarpeiden mukaan. Useimmiten monikerroksiset hyllyt koskevat suhteellisen kevyitä tuotteita, jotka poimitaan ja järjestetään manuaalisesti. Jotta saat tästä varastovarastojärjestelmästä kaiken hyödyn irti, järjestä jokainen taso strategisesti ja pakkaa tavarat mahdollisimman tiiviisti, mutta kiinnitä samalla huomiota painorajoituksiin ja katto-hyllykorkeusvaatimusten noudattamiseen. Jos tavoitteenasi on rakentaa varasto vaikkapa yrityksesi käyttöön, kysy esimerkiksiEAB Finland Oy mitä heillä on tarjolla varatosi tarpeisiin.

 

jaa