minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Banderollit ovat monipuolinen valinta yrityksen markkinointiin

by Jackie Bates

Tervetuloa painotuotteista kertovan blogini pariin! Tämän kertaisessa tekstissäni keskityn banderolleiksi kutsuttuihin suuriin katumainoksiin. Kerron kuka niitä valmistaa ja miten ne tehdään. Kerron myös minkälaiseen mainontaan ne sopivat. Toivottavasti saat kirjoituksestani hyödyllistä tietoa.

Sisä- vai ulkokäyttöön?

Banderollit ovat yleisnimitys erilaisille, usein muovipohjaisesta kankaasta tehdyille mainoksille. Usein ne ovat kooltaan melko suuria ja näyttäviä, mutta mitään sääntöä tähän ei liene olemassa. Vaihtelevan kokonsa lisäksi nämä mainoslakanat vaihtelevat myös sen mukaan, ovatko ne ulko- vai sisäkäyttöön tarkoitettuja. Sisäkäytössä voidaan käyttää kevyempiä materiaaleja. Lakana voidaan kääriä avattavalle rullalle, jotta se on helppo kuljettaa mukana vaikkapa messuille. Avaamisen jälkeen mainos seisoo mukana tulevan tuen varassa lattialla. Myös erilaisiin kehyksiin pingottaminen on mahdollista.

Ulkokäyttöön tarkoitetun mainoksen materiaalin tulee kestää sadetta ja tuulta. Kestävän materiaalin, kuten PVC-muovin lisäksi tulee mainoslakana kiinnittää huolellisesti. Ulkotiloissa mainokset on usein kiinnitetty lakanan kulmissa olevien reikien ja vahvan narun avulla esimerkiksi lippupylväisiin tai kiinteistön rakenteeseen.

Panosta suunnitteluun

Suuren mainoksen suunnitteluun kannattaa panostaa, sillä isossa koossa esimerkiksi kuvan huonolaatuisuus tai muut virheet korostuvat. Hutiloiden tehty mainos antaa yrityksestä suttuisen kuvan, ja sehän ei toki ole markkinoinnin tarkoitus. Monet mainoksia tulostavat yritykset antavat asiakkaalle vapaat kädet suunnitella mainos erilaisten tietokoneohjelmien avulla. Asiakas voi käyttää omaa logoaan ja kuvamateriaaliaan. Tämä on edullisin vaihtoehto, jossa vain itse printtaaminen jää palvelua tuottavan yrityksen harteille.

Joskus voi olla järkevämpää palkata myös mainoksen suunnitteluun ammattilainen. Tämä ammattilainen voi olla mainoksia tulostavan yrityksen palveluksessa, asiakasyrityksen oma markkinointiasiantuntija tai ulkopuolelta palkattu henkilö. Asiantuntija on koulutettu suunnittelemaan houkutteleva mainos, johon kuuluvat muun muassa tarkkaan harkittu värimaailma ja erilaiset sloganit. Kokenut henkilö osaa myös arvioida etukäteen miltä mainos näyttää erilaisille materiaaleille painettuna ja eri koossa. 

Hyvä valinta paikallismarkkinointiin 

Banderollit ovat erinomaisia markkinointivälineitä paikallismarkkinointiin. Ne sopivat kertomaan toimipaikan sijainnista joko paikan välittömässä läheisyydessä tai muutamien kilometrien päässä. Näin potentiaaliset asiakkaat löytävät paikalle. Erilaisilla messuilla ja markkinoilla mainoslakanat ovat helppo ja kevyesti mukana kuljetettava tapa tuoda esiin yrityksen ilmettä ja imagoa.

jaa