minusta

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Liiketalous on alana ja käsitteenä hyvin laaja. Itse asiassa lähes kaikki nykyisessä maailmassamme pyörii bisneksen ja kaupanteon ympärillä. Teit mitä tahansa, menit minne tahansa, et voi välttää tekemästä kauppaa jonkun kanssa. Kaupan alalla on myös hyvin monenlaista tekijää - on liiketalouden ammattilaisia tai kaupankäyntiin kylmiltään lähteneitä yrittäjiä. Juuri moninaisuutensa takia koen tämän alan niin kiehtovana. Olen luonut tämän blogini, jotta voisit kanssani sukeltaa liikemaailman kiemuroihin. Kirjoitan aiheesta hyvin laajasti aina suuremmista aihealueista tiettyihin kaupankäynnin tapoihin. Tekstini sopivat niin maallikolle kuin liiketalouden ammattilaisellekin ja kuulen mielelläni erilaisia kommentteja ja mielipiteitä alaan liittyen. Jos siis liikemaailma ja bisnes kiinnostavat sinuakin, hyppää blogini matkaan. Lue, opi, keskustele ja kommentoi vapaasti!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Blogi liiketalouden ja bisneksen maailmasta

Lähes kenestä tahansa voi tulla kevytyrittäjä

by Jackie Bates

Moni haaveilee omasta yritystoiminnastaan. Useimmilla meillä on taitoja, joita voisimme hyödyntää rahan ansaitsemiseen, mutta emme välttämättä pääse käyttämään kaikkia niitä palkkatöissämme. Joillekin taas niin sanotun normaalin palkkatyön hakeminen ja saaminen on syystä tai toisesta mahdotonta. Yrittäjyys tai osa-aikaisen oman yritystoiminnan harjoittaminen voi parhaimmillaan tuoda mukavia lisäansioita ja joustavuutta työelämään. Varsinkin niin kutsuttuna kevytyrittäjänä työskenteleminen on hyvin joustavaa ja huoletonta.

Tukeudu asiantuntijoiden apuun

Aloittelevan yrittäjän avuksi on kehitetty monenlaisia palveluita. Julkiselta puolelta on mahdollista hakea apua niin tiedon kuin jopa rahallisen avustuksen merkeissä. Myös yksityinen sektori on huomannut markkinaraon yrittäjäksi haikailevien keskuudessa ja erilaisia valmennuskursseja on saatavilla hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Kursseista ja valmennuksista voikin olla hyötyä menestyvän yritystoiminnan alkuvaiheilla, sillä niiden avulla yrittäjä saattaa välttää sudenkuopat, joihin olisi itsekseen tullut astuneeksi.

Laskutuspalvelu on helppo tapa aloittaa yritystoiminta

Monelle yritystoiminnan aloittaminen itsessään tuntuu jännittävältä ja hauskalta ajatukselta, mutta itse yrityksen perustaminen, verotus- ja vakuutuskuviot eivät houkuttele hyppäämään uudelle polulle. Nykyään toiminimen voi onneksi perustaa netissä, toki silloinkin yrittäjän huoleksi jäävät verotuksesta ja vakuutuksista huolehtiminen ja muu byrokratia. Varsinkin pienellä toiminnalla aloittavalle voi kevytyrittäjyys olla helpoin tie yrittäjyyteen. Kevytyrittäjä toimii laskutuspalvelun kautta, jolloin palvelu yleensä hoitaa muodollisuudet alta pois. Palvelua tarjoaa esimerkiksi Floy Oy.  Laskutuspalvelun kautta toimivan pienyrittäjän tehtäväksi jää tärkein - työn myyminen, suorittaminen ja laskuttaminen. Kevytyrittäjyys sopii erityisesti sivutoimisena yrittäjänä toimivalle, sillä sen edut ovat parhaimmillaan kun yritystoiminnan tulos ei ylitä yli 10 000 euroa vuodessa. Toki suuremmallakin tuloksella voi olla järkevää toimia laskutuspalvelun kautta. Erilaisia laskutuspalveluita on markkinoilla jo useampia, joten kaikille löytyy varmasti sopiva. Palveluiden sisältöä ja hintoja kannattaa vertailla keskenään. Jotkut sisältävät hyvin yksinkertaiset perusteet, toiset taas hoitavat myös vakuutusasiat ja arvolisäveron tilityksen puolestasi. Laskutuspalvelun kautta voi toimia lähestulkoon kuka vain laillista toimintaa harjoittava Suomessa asuva henkilö. Asiakkaat voivat olla kuluttajia tai yrityksiä. Kevytyrittäjyys on huoleton tapa kokeilla siipiään ja testata omaa tuotettaan.

Osakeyhtiön perustaminen tulee usein kyseeseen silloin, kun ollaan jo varmoja siitä, että asiakkaita riittää ja oma tuote ja konsepti ovat toimivia. Osakeyhtiön perustaminen on byrokraattisempaa ja kalliimpaa kuin toiminimen tai laskutuspalvelun kautta toimiminen. Toki suuremmille yrityksille osakeyhtiö tarjoaa etuja, joita ei voi muilla yritysmuodoilla saavuttaa.

jaa